Friluftsbutikk- Guiding- Overnatting

  • + 47 46 92 91 77
  • post@fjellivet.no

* * * 

Hundene er en stor del av livet på Fjellivet og hos oss kan du besøke en av Norges Nordligste Kenneler med rasen Grønlandshund.

Her kommer du tett på hundene via våre aktiviteter vi tilbyr. 

Grønlandshunden er en stor og kraftfull sledehund med røtter som brukshund blant inuittene på Grønland. Den er en utpreget brukshund med særskilte egenskaper som trekkhund og kløvhund. Den har imidlertid også vist seg som en god jakthund på sel og bjørn. Den er råsterk og meget utholdende og hardfør, og tåler såvel regn som ekstrem kulde godt. Den har dessuten gode egenskaper som familiehund i et aktivt miljø. Den er også ofte å se som utstillingshund.

* * * 

Litt om hvordan kennelen drives:

Fjellivet eies og drives av Ann-Karin og Roy-Steve. Vi er også som eier Kennel Adventdalen. Selve kennelnavnet har vi tatt med oss fra Svalbard hvor vi har bodd 1 år. Kennelnavnet ble godkjent av Norsk Kennelklubb i 2010 (NKK).

Vi er svært opptatt av god dyrevelferd og at hundene har det godt. Vi er ansvarlige for hundeholdet DVs stell, foring, trening og vi er meget samkjørte. Familie og venner er også innom og bidrar til hjelp på kennelen når vi er borte eller i andre sammenhenger. Vi har gode rutiner på alt som skjer på kennelen. 

* * * 

Grønlandshundene våre er ute hele året, men de er også inne på besøk hos oss. Ingen av våre hunder står på kjetting.

Vi har en stor hundegård som er delt inn i seksjoner. Disse seksjonene har dører mellom hver seksjon som betyr at vi kan åpne dørene slik at det blir en stor hundegård. Det er også greit å ha seksjoner for å skille hannene fra tispene under løpetid. 

Alle hundene har egne hundehus. Disse er isolert i gulv og tak. Det at hundene kan bevege seg fritt på et område som er inngjerdet er særdeles viktig for oss. De har også god beskyttelse mot sola når det er meget varmt ute. 

* * * 

Mye av vår fritid går til hundene. Det er en livsstil og vi elsker det. Vi er opptatt av at hundene brukes til de egenskapene de har. Grønlandshunden er en trekkhund. Den er ikke rask, men er svært sterk og har god utholdenhet. 

Basistreningen vår er trekk, men vi trener allsidig sommer som vinter. Det betyr sledekjøring, snørekjøring, på ski, kløv og ATV/vogntrening på vår, sommer og høst. Dette er noen av treningsformene vi bruker. Vi er også opptatt av at de får sosial trening. 

Vi er påpasselig at ung-hundene vi har ikke skal brukes for hardt i starten som å trekke lenge og hardt. Unghundene skal ha glede av turene. Vi er av den oppfatning av at da kommer også trekkgleden/arbeidslysten. Hunder som kommer fra vår kennel selges kun til friluftsfolk. 

* * * 

Hundekjøring er en økende sport og hundekjører har forskjellige målsetninger. Noen kjører for konkurranse og andre kjører for kos, hygge og turisme. Hovedsakelig kjører vi for opplevelsen og kosen sin del, men vi inkluderer også hundene i aktiviteter som virksomheten Fjellivet har. 

Vi har også lyst å kjøre noen løp for Polar raser og har også et mål om å kunne kjøre Finnmarksløpet 500 engang i framtiden. 

Polar raser er: Alaskan Malamute, Samojed, Grønlandshund og Siberian Husky. Disse rasene deltar også på Femundsløpet og Finnmarksløpet. Flere oppdrettere med polar raser har stilt på disse løpene og har gjennomført med gode plasseringer.

Mange hundekjører kjører ikke løpene for å vinne, men de kjører fordi det er sosialt, fin opplevelse og de får testet hundene sine. Det er mange forskjellige grunner for å delta på et hundeløp. 

* * * 

* * * 

Vi startet med trekkhund sommeren 2009, men har hatt jakthund siden starten av 1999. Vi har hatt opptil 3 jakthunder samtidig. Vi har deltatt på jaktprøver og utstillinger. Ann-Karin har også sittet som styremedlem i Vest-Finnmark fuglehundklubb i 2 år og hun har også vært leder for avdelingen Lakselv i 2 år. 

* * * 

Samfunn og miljø:

Vi har respekt for at andre er nyskjerrig på hundesporten vi driver med og vi ønsker å ha en god dialog med lokalsamfunnet og andre når vi utøver den. Vi har også respekt for at andre kan være redd for hunder og dette er noe vi alle hundeeiere bør ha i bakhodet. 

Vi er opptatt av å trene i forskjellige områder da hundene skal få oppleve andre kjøreruter og utfordringer. Det er sunt for dem og oss som bevisste hundeeiere. 

Alle hundene våre viser stor glede over å dra på tur, dette tar vi som et godt tegn på at vi gjør ting riktig. 

Ønsker du å besøke vår kennel. Kan du ta kontakt med oss over kontaktskjema. 

* * * 

* * * 

* * * 

* * * 

* * * 

* * * 

* * * 

Foto: Helsesjekk hos veterinær

Foto: Valpekull. 

Foto: Utstilling (Bassen av Wanvare har gjort "rent" bord på utstilling) 

Foto: Snørekjøring på ski

* * * 

* * * 

* * *

* * * 

* * * 

Fjellivet AS

Postboks 26
9711 Lakselv

Besøksadresse:
Laatasveien
9700 Lakselv

Åpningstider

Man 10-17
Tirs 10-17
Ons 10-17
Tors 10-17
Fre 10-17
Lør 10-14
© 2017 Fjellivet AS.   All Rights Reserved.   Webløsning levert av Web Norge

Search